Studio Pimcy

Studio Pimcy is een collectief van Brabantse designers en innovators.
Wie zijn wij?

Wij zijn allemaal specialisten op het gebied van innovatie, service design, user en customer experience. We zijn bovendien allen zelfstandig ondernemer, dus gewend om onze handen uit de mouwen te steken voor het beste resultaat. 

Waarom doen we dit samen?

Samen staan we sterker. Door onze krachten te bundelen, kunnen we ieder vraagstuk aan. Daarnaast hebben we gezamenlijk meer impact om  Service Design in Brabant op de kaart te zetten.

Wat onderscheidt ons?

Wij hebben verschillende achtergronden en expertises. We kunnen jou en je team daarom begeleiden en aanvullen met wat jij op dit moment nodig hebt. Jij doet zaken met één partij. Dat scheelt jou een hoop gedoe en kosten.

Focus op Brabant

Wij zijn gevestigd in Tilburg en leggen onze focus op Noord-Brabant. Uiteraard zijn ook klanten daarbuiten welkom. Wij maken gebruik van diverse workshopruimtes in heel Brabant. Voor een sprint is een externe locatie vaak inspirerender en geeft een beter resultaat.

SPECIALISATIES
Welke expertises combineren wij?
We werken met verschillende specialisten en vullen jouw team aan met de expertise die op enig moment nodig is. Maar wat houdt het specialisme nu eigenlijk exact in?

Een design sprint facilitator is de begeleider van de sprint. Hij of zij zorgt dat alles conform het geplande proces verloopt en zorgt dat de doelstellingen gehaald worden. Hij of zij bemoeit zich dus niet inhoudelijk met de uitkomsten, maar is wel degene die kritische vragen mag stellen.

Een UX designer of user experience designer is iemand die zich bezighoudt met het ontwerpen van een betekenisvolle en aangename gebruikerservaring, met name op digitaal vlak.

Een growth hacker combineert marketing, data en techniek. Volgens een procesmatige methode voert een growth hacker experimenten uit om te kijken hoe het snelst het aantal klanten (of bezoekers) kan groeien.

Een prototyper helpt mee om een prototype van jouw product of service te ontwikkelen. Dit prototype hoeft nog niet echt te werken, of technisch accuraat te zijn, maar dient voor de klant zo echt mogelijk te lijken. Het doel is met name om de behoefte van de klant te toetsen.

Een online marketeer kan een online campagne opzetten om het prototype in de markt te toetsen. Zo kijken we of we daadwerkelijk toegang krijgen tot de doelgroep en of ze tot actie overgaan.

Een onderzoeker helpt mee om de onderzoeksstructuur op te zetten waarbinnen het team aan de slag gaat. De onderzoeker bedenkt welke typen van onderzoek het meest geschikt zijn binnen het tijdsbestek en met de meest betrouwbare resultaten. Bovendien helpt de onderzoeker ook bij het bepalen van de doelgroep.

Een visueel vormgever helpt het verhaal te vertellen in beelden. Plaatjes zeggen meer dan woorden. Door middel van visual storytelling of krachtige plaatjes kan een visueel vormgever de essentie van iets weergeven op een manier die je bij blijft.

Wij zetten een acteur in op het moment dat er bepaalde blokkades zijn die eerst overwonnen moeten worden. Bijvoorbeeld als een team het eng vindt om de eindklant te interviewen. Ook indien er spanningen binnen een team zijn, kan onze acteur door middel van systemisch werken bijdragen aan een oplossing hiervoor.

ONTMOET ONS TEAM
Maak kennis met ons team
Niemand kan alles weten, en juist diversiteit in achtergronden, aanpak en kennis dragen bij aan succes.
Joyce Oomen
Joyce Oomen
Design Sprint Facilitator
user experience designer
Fleur de Rover
User Experience Designer/ Prototyper
Jan-Willem Muller
Jan-Willem Muller
User Experience Designer/ Prototyper
Hannelore Albrecht
Hannelore Albrecht
Design Sprint Facilitor / User Experience Designer
Karin den Bouwmeester
Karin den Bouwmeester
Onderzoeker
marco sprenkels studio pimcy
Marco Sprenkels
Design Sprint Facilitator
evie schurmann
Evie Schurmann
Design Sprint Facilitator/ Onderzoeker
Paul Mutsaers Studio Pimcy
Paul Mutsaers
Design Sprint Facilitator
wendie metsaars
Wendie Metsaars
Acteur
Niels versleijen
Niels Versleijen
SEO/ SEA/ trends specialist / prototyper
happy people
Jij?
Wil jij ook bij deze club?
Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze informatie van bepaalde services via uw browser opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.